Zalecane wyniki

Ogólne zasady polityki prywatności grupy Anton Paar

Ochrona danych osobowych jest dla nas niezwykle ważna. Z tego powodu, dane osobowe są przetwarzane tylko z uwzględnieniem odpowiednich przepisów prawnych (GDPR). Podejmujemy wszelkie możliwe środki w celu zapewnienia bezpieczeństwa danych osobowych i ich zabezpieczenia przed utratą, manipulacją lub niepowołanym dostępem. Podejmowane czynności są zgodne z dzisiejszymi wymaganiami technologicznymi. Poniższa deklaracja dotycząca polityki prywatności informuje o najważniejszych aspektach dotyczących przetwarzania danych osobowych przez naszą stronę.

1 | Zapis danych dostępu w plikach rejestru serwera

Odwiedziny naszej strony internetowej nie wymagają ujawniania żadnych danych osobowych. W plikach rejestru serwera dostępu rejestrujemy tylko nazwy pobieranych plików, datę i czas pobierania, wielkość przesyłu danych, typ przeglądarki, adres IP oraz nazwę usługodawcy internetowego. Dane te są przetwarzane wyłącznie w celu zapewnienia bezusterkowej pracy witryny i w celu ulepszenia naszej oferty. Nie umożliwiają one uzyskania jakichkolwiek informacji dotyczących odwiedzającego stronę. W przypadku przesłanek nieprawidłowego wykorzystania, zastrzegamy sobie prawo do analizy danych.

2 | Ciasteczka internetowe

Nasza strona wykorzystuje tak zwane ciasteczka internetowe w celu umożliwienia rozpoznania kolejnej wizyty na naszej stronie przez tego samego użytkownika/dostawcę usług internetowych. Ciasteczka to małe pliki tekstowe pobierane przez przeglądarkę internetową i zapisywane na komputerze. Są one wykorzystywane do usprawnienia naszej witryny internetowej oraz usług. 

W pewnym stopniu, ciasteczka przekazują informacje umożliwiające automatyczne rozpoznanie użytkownika. Rozpoznanie to bazuje na adresie IP zapisanym w ciasteczku. Informacje uzyskane w ten sposób są wykorzystywane do usprawnienia naszych usług oraz do zapewnienia łatwiejszego dostępu do witryny internetowej.

Uniknięcie pobierania ciasteczek możliwe jest poprzez zmianę odpowiednich ustawień przeglądarki internetowej. Pamiętaj, że może to uniemożliwić korzystanie z wszystkich funkcji naszej witryny internetowej. Korzystanie z witryny bez wyłączenia instalacji ciasteczek w przeglądarce stanowi zgodę na przetwarzanie danych przez firmę Google w opisany powyżej sposób.

3 | Kontakt

Nasza witryna internetowa umożliwia nawiązanie kontaktu za pośrednictwem formularza, wiadomości email lub serwisu LiveChat (patrz rozdział 7). W celu opracowania żądania oraz nawiązania kontaktu, informacje podawane przez użytkownika zostaną zapisane i przekazane do pracownika firmy Anton Paar (patrz rozdział 7). Porównanie zapisanych danych z danymi gromadzonymi przez inne komponenty witryny, nie jest dokonywane.

Nawiązanie kontaktu za pośrednictwem odnośnika (np. Info@anton-paar.com) powoduje zapis takich danych jak data i godzina nadejścia emaila, nazwa nadawcy i adresata oraz temat wiadomości. Dwa miesiące później, dane te są automatycznie usuwane. Przetwarzanie tych danych jest przeprowadzane wyłącznie w celu odtworzenia i korekty usterek systematycznych. Treść wiadomości email jest widoczna wyłącznie dla adresata.

4 | Szkolenie internetowe dotyczące gromadzenia danych (Usługa może nie być dostępna dla pewnych oddziałów grupy Anton Paar).

W celu ułatwienia przeprowadzania zakupów w naszym sklepie internetowym oraz łatwiejszego nawiązania kontaktu zwrotnego przez operatora sklepu internetowego, rejestrowany są dane IP właściciela połączenia i zapisywane jako część pliku ciasteczek. Dotyczy to także danych kupującego.

Przekazane dane są konieczne do przeprowadzania transakcji i czynności oraz usług poprzedzających transakcję. Bez tych danych realizacja transakcji nie będzie możliwa. Przekazywanie danych innym podmiotom jest ograniczone do wynajętego przez nas przedsiębiorstwa logistycznego / oraz naszego doradcy podatkowego. Celem jest zapewnienie prawidłowości przeprowadzenia operacji podatkowych (patrz rozdział 7).

Dane karty kredytowej nie są nigdy zapisywane. Mimo to, ochrona wszelkich informacji związanych z płatnością kartą kredytową ma dla nas najwyższe znaczenie. Z tego powodu, cały proces płatności jest obsługiwany za pośrednictwem atestowanego dostawcy usług płatniczych, spełniającego wymagania standardu PCI-DSS z wykorzystaniem najlepszych systemów bezpieczeństwa. Jedyną informacją zwrotną, którą otrzymujemy, jest wynik transakcji. Taki proces eliminuje zagrożenie nadużycia danych.

W przypadku transakcji, wszystkie dane będące treścią kontraktu są zapisywane zgodnie z wymaganiami podatkowymi. Niezależnie od tego, co najmniej do końca okresu odpowiedzialności za produkt, przechowujemy takie dane kupującego, jak: adres, zakupione towary oraz data zakupu.

5 | Newsletter (Usługa może nie być dostępna dla pewnych oddziałów grupy Anton Paar).

Nasza witryna internetowa umożliwia zapisanie się do Newslettera. W tym celu konieczne jest podanie adresu e-mail oraz wyrażenie zgody na umieszczenie tego adresu na liście dystrybucyjnej newslettera.

W celu zapewnienia właściwej precyzji przekazywanych informacji, gromadzimy i przetwarzamy dane dobrowolnie przekazane przez użytkownika.

Rezygnacja z otrzymywania Newslettera jest możliwa w dowolnym momencie. W tym celu prześlij wiadomość z rezygnacją na adres: newsletter.cleverreach[at]anton-paar.com. Natychmiastowo usuniemy dane wykorzystywane do wysyłania Newslettera. Pamiętaj, że rezygnacja z Newslettera dotyczyć będzie całej subskrypcji, a nie tylko pewnej grupy produktów.

6 | Wykorzystanie serwisu Google Analytics 

Facebook Pixel

Nasza strona internetowa wykorzystuje usługę Facebook Pixel należącą do firmy Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA.

Facebook Pixel umożliwia umieszczanie reklam kierowanych naszych produktów na Facebooku. W tym celu plik cookie zostaje umieszczony w przeglądarce użytkownika i zostaje ustanowione połączenie z Facebookiem w przypadku wejścia na każdą stronę, przekazując, że użytkownik odwiedził naszą stronę. Facebook przypisuje te informacje do konta użytkownika, jeśli użytkownik jest zarejestrowany na Facebooku.

Więcej informacji na temat usługi Facebook Pixel można znaleźć tutaj . Można wyrejestrować się z funkcji remarketingu usługi Facebook Pixel w tym miejscu, jeśli użytkownik posiada konto na Facebooku.

Google Analytics i Google Tag Manager

Nasza strona korzysta z usług Google Analytics i Google Tag Manager, służących do analizy sieci Web usług firmy Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). 

Za pomocą usług Google Analytics i Google Tag Manager pliki cookie są zapisywane na komputerze użytkownika podczas wizyty na tej stronie internetowej, co pozwala naszej witrynie na rozpoznanie użytkownika ponownie w trakcie kolejnych wizyt, umożliwienie analizowania korzystania ze strony internetowej. Używamy tej analizy do projektowania naszej oferty w sposób przyjazny dla użytkownika i w celu optymalnego dostosowania naszej strony internetowej do zainteresowań użytkowników, a także do umieszczania reklam kierowanych.

Więcej informacji na temat Google Analytics, Google Tag Manager i opcji wypisania się z tych usług znajduje się tutaj . Ogólne oświadczenie Google o ochronie danych można znaleźć tutaj .

Remarketing Google AdWords

Niniejsza strona internetowe korzysta z usługi Google AdWords. AdWords to internetowa usługa reklamowa firmy Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).

W tym kontekście również używamy funkcji remarketingu usługi Google AdWords umożliwiającej wyświetlanie reklam kierowanych naszych produktów w innych witrynach w sieci Google. Aby to zrobić, informacje tekstowe lub tak zwane pliki „cookie” są również zapisywane na komputerze za pośrednictwem przeglądarki internetowej, umożliwiając usłudze Google AdWords rozpoznawanie użytkownika, gdy odwiedza on różne strony w sieci Google. Żadne informacje wszelkiego rodzaju, które mogłyby zidentyfikować użytkownika, nie są tu zapisywane.

Więcej informacji i możliwość wyrejestrowania można znaleźć  tutaj .

Google Maps

Nasza strona internetowa wykorzystuje usługę Google Maps należącą do firmy Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA.

Używamy Google Maps, aby zaprezentować materiały kartograficzne, które są osadzone w naszej stronie internetowej.

Więcej informacji na temat ochrony danych w Google Maps można znaleźć  tutaj .

HubSpot

Nasza strona internetowa wykorzystuje funkcje usługi HubSpot należącej do firmy Hubspot Inc., 25 First Street, 2nd Floor, Cambridge, MA 02141, USA.

HubSpot ustawia pliki cookie pozwalające analizować odwiedziny w witrynie internetowej. HubSpot analizuje dane zebrane w ten sposób (np. adres IP, przeglądarka, przeglądane strony i czas trwania wizyty) w naszym imieniu w celu tworzenia raportów dotyczących odwiedzin w witrynie.

Więcej informacji na temat usługi HubSpot znajduje się tutaj.

LinkedIn Insight Tag

Nasza strona internetowa wykorzystuje funkcje usługi LinkedIn Insight Tag firmy LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.

Za pomocą usługi LinkedIn Insight Tag możemy wyświetlać spersonalizowane reklamy i otrzymujemy anonimowe raporty dotyczące skuteczności reklam oraz informacje o aktywności na stronie internetowej.

Więcej informacji na temat użytkowania danych przez LinkedIn można znaleźć  tutaj . Gromadzenie danych można wyłączyć tutaj.

Mouseflow

Nasza strona internetowa korzysta z funkcji usługi Mouseflow należącej do firmy Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Copenhagen V, Dania.

Mouseflow analizuje aktywność na stronie internetowej oraz dostarcza ocenę sposobu korzystania z naszej strony internetowej. Jest również możliwe anonimowe rejestrowanie losowo wybranych wizyt w indywidualnych przypadkach w celu ulepszenia na podstawie ruchów myszy i kliknięć.

Funkcję Mouseflow można wyłączyć tutaj , a więcej informacji na temat Mouseflow można znaleźć  tutaj .

Live-Chat

Nasza strona internetowa korzysta z narzędzia Live-Chat firmy Snapengage LLC, 1722 14th Street, Suite 220, Boulder, CO 80302, USA.

Zintegrowana wtyczka pozwala nam komunikować się z użytkownikami strony w czasie rzeczywistym za pośrednictwem czatu i doradzać na temat naszych produktów lub możliwości kontaktu. Podczas korzystania z usługi czatu zostaje nawiązane połączenie z firmą Snapengage LLC i plik cookie zostaje ustawiony w przeglądarce użytkownika. Do Snapengage są również przekazywane informacje o użytkowaniu usługi na naszej stronie internetowej.

Więcej informacji na temat usługi Snapengage znajduje się tutaj.

YouTube

Na naszej stronie osadzone są materiały z usługi YouTube firmy YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Podczas odwiedzania naszych stron internetowych zawierających treści YouTube, nawiązują one połączenie z serwisem YouTube i przesyłane powiadomienie o tym, że użytkownik odwiedził naszą stronę internetową. Jeśli użytkownik posiada konto w serwisie YouTube i jest w nim zalogowany, wizyta na stronie i oglądane filmy wideo zostaną przydzielone do jego konta YouTube.

Więcej informacji na temat usługi YouTube znajduje się tutaj.

Usabilla

Wykorzystujemy informacje zwrotne usługi “Usabilla for Websites” firmy Usabilla B.V., Rokin 16, 1012 KR Amsterdam, Królestwo Niderlandów.

Usabilla oferuje usługi dotyczące informacji zwrotnych na temat naszej strony internetowej. W tym celu w przeglądarce zostają ustawione pliki cookie. Przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z usługą Usabilla i przesyła adres IP oraz inne dane wprowadzane do odpowiedniego formularza.

Więcej informacji na temat usługi Usabilla znajduje się tutaj.

7 | Przekazywanie danych

Dane są przetwarzane w celu spełnienia wymogów prawnych, realizacji zamówień, przetwarzania zapytań klientów dotyczących naszych produktów i usług, przeprowadzania targów, seminariów i szkoleń, a także przetwarzania działań biznesowych w firmie Anton Paar Group.

Firmy powiązane z grupą Anton Paar są objęte polityka prywatności lub stosują się do zaleceń zapewniających maksymalną ochronę danych.

Kontrahenci firmy Anton Paar, tacy jak przedsiębiorstwa logistyczne, konsultanci podatkowi lub usługodawcy, tacy jak przedsiębiorstwa transportowe odpowiedzialne za dostarczenie towaru, albo inne oprogramowanie (takie jak LiveChat), wykorzystują przekazywane do nich lub do nas dane wyłącznie w celu spełnienia określonego celu. Inne wykorzystanie tych danych jest zabronione.

8 | Dostawcy usług płatniczych

Korzystamy z usług firmy BS PAYONE GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt nad Menem w Niemczech do przetwarzania płatności online i usług firmy CardConnect Corp., 1000 Continental Drive, Suite 300, King of Prussia, PA 19406, USA dla płatności w Stanach Zjednoczonych.

W tym kontekście dane użytkownika są przetwarzane bezpośrednio przez dostawców usług płatniczych i nie są widoczne dla żadnej z firm Anton Paar Group.

Więcej informacji na temat ochrony danych można znaleźć tutaj (BS Payone) i tutaj (CardConnect).

9 | Prawa użytkownika

Użytkownik ma prawo do uzyskania informacji, prawo do uzyskania dostępu, korekty, zastrzeżenia ich przetwarzania, przeniesienia oraz cofnięcia zgody. 

Prosimy o kontakt w przypadku jakich pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania lub wykorzystywania danych osobowych oraz w przypadku konieczności lub zamiaru zmiany danych, ich zablokowania lub usunięcia, cofnięcia zgody lub wniesienia sprzeciwu przeciwko określonym sposobom wykorzystania danych osobowych (patrz rozdział 10).

Jeśli użytkownik uważa, że przetwarzanie danych narusza prawo o ochronie danych, ma prawo do złożenia skargi odpowiedzialnemu organowi regulacyjnemu. W Austrii jest to Österreichische Datenschutzbehörde, Barichgasse 40-42, 1030 Wiedeń, Austria www.dsb.gv.at.

10 | Odpowiedzialna instytucja i dane kontaktowe 

Anton Paar GmbH, Headquarter
Anton Paar Strasse 20
8054 Graz, Austria

Adres pod który kierować należy skargi dotyczące polityki prywatności: gdpr[at]anton-paar.com

11 | Zmiany lub uzupełnienia

W przypadku jeśli jeden lub więcej zapisów niniejszego oświadczenia o ochronie danych jest lub staną się nieprawidłowe, ważność pozostałych postanowień niniejszego oświadczenia o ochronie danych pozostaje nienaruszona.

Zastrzegamy sobie prawo do dostosowania niniejszego oświadczenia o ochronie danych w sferze możliwości prawnych bez ostrzeżenia ani powiadomienia. Aktualną wersję można wyświetlić w dowolnym czasie na stronie internetowej naszej firmy.