Obecné zásady ochrany osobních údajů skupiny Anton Paar Group

Ochrana vašich osobních údajů je pro nás velmi důležitá. Proto vaše osobní údaje zpracováváme výhradně v souladu s platnými zákony na ochranu osobních údajů (GDPR). Provádíme důsledná opatření, abychom vaše osobní údaje ochránili před ztrátou, manipulací a neoprávněným přístupem. Tato opatření jsou v souladu s aktuálními technologickými možnostmi. V tomto prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů vás informujeme o nejdůležitějších aspektech souvisejících se zpracováním dat na našem webu.

1 | Ukládání přístupových údajů v souborech protokolů na serveru

Náš web si můžete zobrazit, aniž byste museli sdělovat jakékoli osobní informace. V souborech protokolů na serveru ukládáme pouze přístupové údaje jako názvy požadovaných souborů, datum a čas požadavku, objem přenesených dat, typ prohlížeče, IP adresu a žádajícího poskytovatele. Tato data jsou vyhodnocována výhradně za účelem zajištění bezproblémové funkce webu a zlepšení naší nabídky, přičemž neumožňují vytvářet jakékoli závěry týkající se osoby uživatele. V případě konkrétních indikací nezákonného použití si vyhrazujeme právo zpětně data vyhodnotit.

2 | Soubory cookie

Náš web využívá tzv. soubory cookie ke zjištění opakovaného použití webu stejným uživatelem / internetovým připojením. Soubory cookie jsou malé soubory, které internetový prohlížeč stáhne a uloží v prohlížeči. Slouží k vylepšení webu a poskytovaných služeb. 

Tyto soubory cookie však do určité míry rovněž předávají informace, které umožňují vás automaticky rozpoznat. Rozpoznání je možné pomocí IP adresy, která je v souborech cookie uložena. Takto získané informace slouží k vylepšení našich služeb a usnadnění přístupu k webu.

Instalaci souboru cookie můžete zabránit tak, že odpovídajícím způsobem upravíte nastavení softwaru svého prohlížeče. V takovém případě však nemusíte mít plný přístup ke všem funkcím webu. Používáním webu bez deaktivace instalace souborů cookie souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů získaných společností Google výše uvedeným způsobem a za výše uvedeným účelem. 

3 | Kontakt

Na našem webu nabízíme možnost kontaktovat naši společnost prostřednictvím kontaktních formulářů, e-mailem nebo prostřednictvím služby LiveChat (viz část 7). Pro účely zpracování vašeho požadavku a následné komunikace s vámi budou informace, které nám poskytnete, uloženy a předány výhradně zodpovědné osobě v rámci skupiny Anton Paar Group (viz část 7). Srovnávání takto získaných údajů s údaji, které mohou být získány prostřednictvím jiných komponent našeho webu, není prováděno.

Pokud nás kontaktujete prostřednictvím odkazu s e-mailovou adresou (např. info@anton-paar.com), v protokolu budou zaznamenány následující informace: datum a čas příchozí zprávy, odesilatel a příjemce a předmět zprávy. Tato data budou automaticky odstraněna po uplynutí dvou měsíců. Vyhodnocování těchto dat se provádí pouze za účelem rekonstrukce a opravy systémových chyb. Obsah e-mailové zprávy si může zobrazit pouze příjemce.

4 | Paměť webshopu (Tato služba se nemusí týkat všech společností skupiny Anton Paar Group.)

Upozorňujeme, že pro účely snazšího nakupování v našem webshopu a následného zpracování smluv operátorem webshopu jsou ukládána data IP vlastníka připojení v rámci souborů cookie a také údaje o kupujícím, které uvedete.

Poskytované údaje jsou nezbytné ke zpracování smlouvy a provedení služeb a opatření před zpracováním smlouvy. Bez těchto údajů s vámi nemůžeme smlouvu uzavřít. Přenos údajů třetím stranám probíhá pouze v případě přepravních společností pověřených doručením zboží a našeho daňového poradce v souvislosti s plněním našich daňových povinností (viz část 7).

Údaje o platebních kartách nikdy neukládáme. Přesto u nás má ochrana informací souvisejících s platbami v případě transakcí využívajících údaje o platebních kartách tu nejvyšší prioritu. Proto je celý proces platby zpracováván certifikovanými poskytovateli platebních služeb podle standardů PCI-DSS, kteří využívají nejlepší systémy zabezpečení a předávají výsledky transakcí pouze nám. Tento přístup prakticky eliminuje zneužití údajů.

V případě smlouvy jsou všechny údaje o smluvním vztahu vždy uloženy do uplynutí doby jejich povinného uchovávání pro daňové účely. Ve všech případech jsou alespoň do konce doby odpovědnosti za produkty ukládány následující údaje: jméno, adresa, zakoupené zboží a datum nákupu.

5 | Zpravodaj (Tato služba se nemusí týkat všech společností skupiny Anton Paar Group.)

Prostřednictvím webu se můžete přihlásit k odběru zpravodaje. Pro tento účel potřebujeme vaše jméno a vaši e-mailovou adresu a také prohlášení, že souhlasíte s odběrem zpravodaje.

Abychom vám mohli poskytnout cílené informace, shromažďujeme a zpracováváme rovněž informace, které nám poskytnete dobrovolně.

Odběr zpravodaje můžete kdykoli zrušit. Žádost o zrušení zašlete na následující e-mailovou adresu: newsletter.cleverreach[at]anton-paar.com. Vaše údaje související s odesíláním zpravodaje ihned odstraníme. Odběr zpravodaje lze zrušit pouze jako celek, nikoli částečně pro určitou skupinu produktů.

6 | Použití nástroje Google Analytics 

Facebook Pixel

Naše webové stránky používají Facebook Pixel, službu Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA.

Facebook Pixel nám umožňuje umístit cílenou reklamu na naše produkty na Facebooku. Za tímto účelem je ve vašem prohlížeči nastaven soubor cookie a s každým zobrazením stránky je vytvořeno spojení s Facebookem, což ve výsledku znamená, že jste navštívili naše stránky. Jste-li registrováni na Facebooku, přidělí tyto informace vašemu uživatelskému účtu.

Více informací ohledně funkce Facebook Fixel naleznete zde. Máte-li účet na Facebooku, můžete se zde odhlásit z remarketingové funkce Facebook Pixel. 

Google Analytics and Google Tag Manager

Na našich webových stránkách se používají služby Google Analytics a Google Tag Manager, což jsou služby pro analýzu webových stránek společnosti Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA („Google“). 

Pomocí služby Google Analytics a Google Tag Manager jsou během vaší návštěvy na těchto webových stránkách ukládány soubory cookie, které umožňují, aby vás naše webové stránky během následujících návštěv znovu rozpoznaly a aby vám umožnily analyzovat používání webu. Tuto analýzu používáme k tomu, abychom mohli naši nabídku navrhnout uživatelsky vstřícným způsobem, optimálně přizpůsobili naši webovou stránku vašim zájmům a umístili cílenou reklamu.

Další informace o službě Google Analytics, Google Tag Manager a možnosti odhlášení naleznete zde. Obecné prohlášení o ochraně údajů společnosti Google lze nalézt zde.

Google AdWords remarketing

Naše webové stránky používají službu Google AdWords. Google AdWords je online reklamní služba společnosti Google Inc.,sídlem 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“).

V této souvislosti využíváme funkci remarketingu služby Google AdWords, která umožňuje zobrazování cílených reklam pro naše produkty na jiných webových stránkách v síti Google. Abychom tak mohli učinit, jsou ve vašem počítači prostřednictvím webového prohlížeče ukládány textové informace neboli takzvané „soubory cookie“, které službě Google AdWords umožňují vás rozpoznat při návštěvě různých webových stránek v síti Google. Zde nejsou uloženy žádné informace, které by vás mohly identifikovat.

Více informací a možnost odregistrování naleznete zde.

Google Maps

Naše webové stránky používají Google Maps, službu společnost Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA.

Google Maps používáme k prezentaci mapového materiálu, který je vložen do našich webových stránek.

Více informací o ochraně dat ve službě Google Maps naleznete zde. 

HubSpot

Naše webové stránky využívají funkce služby HubSpot, poskytované společností Hubspot Inc., 25 First Street, 2nd Floor, Cambridge, MA 02141, USA.

HubSpot nastavuje cookies, které nám umožňují analyzovat návštěvy webových stránek. HubSpot analyzuje shromážděná data tímto způsobem (např. IP adresu, prohlížeč, zobrazené stránky a délku návštěvy) v našem zastoupení za účelem vytvoření přehledů návštěv webových stránek.

Více informací o HubSpot naleznete zde. 

LinkedIn Insight Tag

Naše webové stránky využívají funkce LinkedIn Insight Tag společnosti LinkedIn Corporation, sídlem 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.

Pomocí LinkedIn Insight Tag můžeme vysílat přizpůsobené reklamy a získávat anonymizované zprávy o výkonu reklam a informace o aktivitách na webu.

Více informací o ochraně dat ve službě Google Maps naleznete zde. Sběr dat můžete deaktivovat zde.

Mouseflow

Naše webové stránky využívají funkce Mouseflow, služby Mouseflow ApS, sídlem Flaesketorvet 68, 1711 Copenhagen V, Dánsko.

Mouseflow analyzuje aktivity na webových stránkách a poskytuje nám přehled o tom, jak jsou naše webové stránky používány. Je také možné, že mohou být v určitých případech anonymně zaznamenány náhodně vybrané návštěvy, a to za účelem vylepšení našeho webu na základě pohybu myší a kliknutí.

Funkci Mouseflow lze deaktivovat zde a pro více informací o Mouseflow klikněte sem.

Live chat

Naše webové stránky využívají nástroj Live-Chat společnosti Snapengage LLC, sídlem 1722 14th Street, Suite 220, Boulder, CO 80302, USA.

Vestavěný plug-in nám umožňuje s vámi komunikovat v reálném čase prostřednictvím chatu a poradit vám ohledně našich produktů či o možnostech kontaktů. Při užívání chatové služby je navázáno spojení se službou Snapengage LLC a ve vašem prohlížeči je nastaven soubor cookie. Tyto informace jsou také předávány společnosti Snapengage.

Více informací o Snapengage naleznete zde.

YouTube

Video obsah webu YouTube, služby YouTube LLC, sídlem 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA je součástí našeho webu.

Když navštívíte některou z našich webových stránek obsahujících vložený obsah z YouTube, vytvoří se spojení se službou YouTube za účelem oznámení, že jste navštívili naše stránky. Pokud máte účet na YouTube a jste přihlášeni, návštěva webu a prohlížení videí budou přiřazeny k vašemu účtu YouTube.

Více informací o YouTube naleznete zde.

Usabilla

Používáme službu zpětné vazby „Usabilla for websites,“ kterou provozuje společnost Usabilla B.V., Rokin 16, 1012 KR Amsterdam, Nizozemsko.

Usabilla nabízí služby zaměřené na zpětnou vazbu na naše webové stránky. Právě za tímto účelem jsou ve vašem prohlížeči nastavené cookies. Prohlížeč vytváří přímé spojení se společností Usabilla a přenáší adresu IP a další údaje zadané v odpovídajícím formuláři.

Více informací o společnosti Usabilla naleznete zde.

7 | Předávání údajů

Údaje jsou zpracovávány za účelem splnění zákonných požadavků, plnění smluv, zpracování dotazů zákazníků týkajících se našich produktů a služeb, pořádání veletrhů, seminářů a školení, jakož i pro zpracování obchodní praxe v Anton Paar Group.

Společnosti náležící ke skupině Anton Paar Group mají povinnost dodržovat tyto zásady ochrany osobních údajů a postupovat podle pokynů, které nabízejí odpovídající ochranu.

Smluvní partneři společnosti Anton Paar, např. distribuční partneři, daňoví poradci nebo poskytovatelé služeb, např. přepravní společnosti zajišťující dodávky zboží nebo softwarová řešení jiných dodavatelů (např. LiveChat), používají námi poskytované údaje nebo nám předávané údaje pouze k plnění příslušného určeného účelu. Jiné použití údajů není povoleno.

8 | Poskytovatelé platebních služeb

Pro zpracování online plateb využíváme služeb společnosti BS PAYONE GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt/Main, a také služby společnosti CardConnect Corp., 1000 Continental Drive, Suite 300, King of Prussia, PA 19406, USA, pro platby v rámci USA.

V tomto ohledu vaše data zpracovávají přímo naši poskytovatelé platebních služeb a vaše údaje nejsou viditelné žádnou společností skupiny Anton Paar.

Více informací o ochraně dat naleznete zde (BS Payone) a zde (CardConnect).

9 | Vaše práva

Máte právo na informace, právo na přístup, právo na opravu, právo na vymazání, právo na omezení zpracování, právo na přenosnost dat a právo na námitku. 

Kontaktujte nás, pokud máte otázky týkající se sběru, zpracování nebo použití osobních údajů a rovněž pokud máte jakékoli další otázky, chcete své údaje opravit, zablokovat nebo odstranit, zrušit souhlas nebo vznést jakoukoli námitku související s použitím údajů (viz část 10).

Pokud se domníváte, že zpracování vašich údajů porušuje zákon o ochraně osobních údajů, máte právo podat stížnost u příslušného regulačního orgánu. V Rakousku se jedná o Österreichische Datenschutzbehörde, Barichgasse 40-42, 1030 Vídeň,www.dsb.gv.at

10 | Zodpovědný orgán a kontakt 

Anton Paar GmbH, Headquarter
Anton Paar Strasse 20
8054 Graz, Rakousko

Kontakt pro záležitosti ochrany osobních údajů: gdpr[at]anton-paar.com

11 | Změny nebo dodatky

Pokud by jedno nebo několik ustanovení tohoto prohlášení o ochraně údajů bylo neplatné, platnost zbývajících ustanovení tohoto prohlášení o ochraně údajů zůstává nedotčena.

Vyhrazujeme si právo přizpůsobit toto prohlášení o ochraně údajů v rámci právnických možností bez varování nebo oznámení. Aktuální verzi si můžete kdykoli prohlédnout na našich webových stránkách.